IBB UAB

Com els peixos d’aigua dolça van conquerir els oceans, al pòdcast ‘El Pou’

L’estudi ha estat liderat per Joan Cerdà (IRTA) i Roderick Nigel Finn de la Universitat de Bergen (Noruega) i s’ha publicat a la revista Molecular BioInvestigadors d’Espanya, Itàlia i Noruega aporten nous coneixements sobre com la majoria dels peixos marins actuals, anomenats teleostis, van desenvolupar mecanismes d’hidratació. Concretament, han descobert com els avantpassats dels actuals peixos de mar van passar de l’aigua dolça i van conquerir els oceans, i ho han publicat a la revista Molecular Biology and Evolution. L’estudi ha estat liderat per Joan Cerdà i Roderick Nigel Finn, investigadors de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i de la Universitat de Bergen (Noruega), adscrits a l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (IBB-UAB). Hem parlat amb Joan Cerdà.