IBB UAB

Salvador Ventura, investigador guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol

El Govern va aprovar el passat 5 de juliol la concessió de la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a deu investigadors del sistema català de coneixement (cinc homes i cinc dones) i la Placa Narcís Monturiol, que reconeix la tasca de la Fundació Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). 

Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya, i honoren al popular inventor i polític català del segle XIX, Narcís Monturiol Estarriol (1819-1885). 

El nostre company Salvador Ventura ha estat un dels investigadors distingits amb la Medalla Narcís Monturiol d’enguany. El Salvador Ventura és doctor en Biologia i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És investigador ICREA de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la UAB, on n’havia estat també director, i lidera un grup de recerca que investiga sobre el vincle entre l’estructura proteica i les malalties degeneratives per crear noves molècules per tractar-les.  

Altres personalitats a qui s’ha concedit la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic són: Àlex Arenas, Quique Bassat, Isabel Cacho, Rosa Congost Colomer, Roberto Emparan, Xavier Oliver i Olivella, Raquel Piqué i Huerta, Rosa M Poch Claret, i Trinitat Pradell i Cara. 

En total, el Govern ha atorgat 301 Medalles Narcís Monturiol (232 a homes i 69 a dones), mentre que les institucions guardonades amb la Placa Narcís Monturiol han estat 47. Les persones i les institucions guardonades abracen tots els àmbits del coneixement, des de les ciències de la vida i de la salut fins a les humanitats i les ciències socials, passant per l’arquitectura, l’enginyeria i la resta de ciències. Com els anys anteriors, enguany es continua avançant en el camí cap a l’equilibri de gènere del sistema català d’R+D, integrat en més d’un 41% per dones. 

Font: Nota de Premsa del Govern