IBB UAB

Nanoligent SL capta 1 milió d’euros en finançament llavor

Nanoligent SL, empresa especialitzada en el desenvolupament de tractaments contra el càncer basats en nanotecnologia, capta 1M€ en una ronda de finançament inicial per completar el desenvolupament preclínic d’aquesta tecnologia en diferents tipus de tumors i poder-se apropar al mercat per aquells candidats més prometedors.  

Nanoligent SL és una empresa spin-off biotecnològica fundada l’any 2017 gràcies a la fructífera col·laboració durant més d’una dècada entre el Grup de Nanobiotecnologia de l’IBB, liderat per Antonio Villaverde, i el Grup d’Investigació en Oncogènesis i Antitumorals de l’IIB Sant Pau, dirigit per Ramon Mangues

La ronda de finançament ha estat liderada per membres d’Italian Angels for Growth, la xarxa més gran de business angels d’Itàlia, a través del vehicle d’inversió Nanolinvest, i AVANTECA Partners, una empresa privada de gestió d’actius suïssa, ambdues especialitzades en donar suport a empreses innovadores en fase inicial de vida. Una campanya d’equitat, encara està en curs a Doorway, una plataforma d’inversió en línia, prometent així proporcionar finançament addicional per a l’empresa. Aquesta injecció de capital  suposarà un pas endavant per seguir desenvolupant una nova teràpia oncològica basada en un nanocompost capaç d’interferir en la proliferació metastàtica de diferents tipus de tumors. 

Esther Vázquez i Antonio Villaverde, investigadors de l’IBB que sempre estan compromesos amb la investigació d’impacte, són els cofundadors i assessors científics de Nanoligent, i els felicitem per aquesta fita tan notòria que han aconseguit.