IBB UAB

Les investigadores de l’IBB Nerea Roher i Mariana Teles presentaran el pròxim 15 de desembre el projecte de l’empresa Qu4tRe a l’acte final de la 12a Edició del Programa de Generació d’Idees

Les investigadores de l’IBB Nerea Roher i Mariana Teles presentaran el pròxim 15 de desembre el projecte de l’empresa Qu4tRe a l’acte final de la 12a Edició del Programa de Generació d’Idees, organitzat pel Parc de Recerca UAB. Aquest projecte ha comptat també amb la col·laboració de la Lourdes Benítez
 
Aquest any el tema central ha estat el desenvolupament de nous mètodes d’anàlisi, estudi i eliminació de la presència de microplàstics en el medi ambient
 
El tema d’enguany coincideix amb la línia de recerca de Roher i Teles, que se centra en la contaminació per nanoplàstics en el medi aquàtic i en els peixos. Benítez ha col·laborat en les parts del projecte referents a l’educació ambiental dels usuaris del projecte i el desenvolupament d’una logística que permeti la reutilització de recipients reutilitzables a mercats municipals. Es tracta d’un repte proposat per l’Ajuntament de Sant Cugat, municipi al Mercat del qual es faria la prova pilot. 
 
El Programa de Generació d’Idees pretén crear sinergies entre personal investigador de diferents centres de recerca i universitats, empreses i entitats per tal d’impulsar projectes capaços d’oferir nous models de negoci en aquest àmbit. 
 
Durant la jornada, que comença el 15 de desembre a les 11:00, el projecte de Qu4tRe serà presentat juntament amb dos altres projectes finalistes davant de personal expert en valorització d’idees de negoci, que seleccionaran el projecte guanyador. Aquest projecte rebrà 1.000 euros per iniciar una campanya de crowdfunding i aconseguir la prova de concepte, així com mentoring, suport per fer difusió en xarxes socials i sis mesos d’incubació a l’edifici l’Eureka. Podeu seguir la jornada en directe a través del canal de YouTube del Parc de Recerca