IBB UAB

Jordi Pujols, guanyador del premi SEBBM a la Millor Tesi en Bioquímica i Biologia Molecular

L’investigador de l’IBB Jordi Pujols ha guanyat el premi a la Millor Tesi en Bioquímica i Biologia Molecular de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM). La tesi doctoral es va dur a terme al grup de Protein Folding and Conformational Diseases de l’IBB, liderat pel Dr. Salvador Ventura, qui en va ser el director de tesi juntament amb el Dr. Francesc Xavier Avilés. En aquest treball científic es van estudiar les implicacions fisiològiques i patològiques del plegament i agregació proteica. Es van estudiar i identificar nous candidats farmacològics pel tractament del Parkinson i se’n va avaluar les seves propietats anti-amiloides i neuroprotectores, així com també el seu potencial farmacològic.   

Aquest premi, dotat amb 800€, s’entrega en reconeixement als treballs d’iniciació a la carrera investigadora que destaquen per la seva qualitat científica. L’acte de lliurament d’aquesta convocatòria 2020-2021 serà el proper dimarts 30 de novembre al CIB “Margarita Salas”-CSIC, a Madrid. Si voleu seguir l’entrega en directe ho podreu fer servir a través del Canal de YouTube de la SEBBM