IBB UAB

Estudi de l’impacte del Covid-19 en la salut reproductiva masculina, un dels projectes concedits per la Fundació La Marató de TV3

L’edició passada de la convocatòria de projectes de recerca de la Fundació La Marató de TV3 va estar emmarcada en la malaltia Covid-19 i s’hi van presentar 229 projectes per buscar finançament. Després d’una avaluació per gairebé 100 científics d’àmbit internacional, i la gestió per AQuAs, se’n van seleccionar un total de 36, acumulant gairebé 12,5 M€ de finançament distribuït per diferents tipologies de projectes: estudi de la resposta immunològica, diagnòstic i tractament, biomarcadors per avaluar la resposta clínica, impacte psicosocial i seqüeles de la malaltia, etc.   

Un dels projectes concedits pretén estudiar l’impacte del Covid-19 en la salut reproductiva masculina i estarà liderat pel Dr. Rafael Oliva de l’Hospital Clínic. Comptarà amb la participació del Dr. Ignasi Roig, investigador de l’IBB, i també del Dr. Daniel Moreno de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Dr. Melchor Carbonell de l’Hospital Vall d’Hebron i la Dra. Beatriz Candás de l’Hospital de Barcelona. Així doncs es tracta d’un projecte altament col·laboratiu entre diferents centres hospitalaris i instituts de recerca i que ha aconseguit aixecar l’interès d’aquesta convocatòria altament competitiva, captant gairebé 400.000 € de finançament.  

Es poden consultar tots els projectes finançats així com el procés d’avaluació en aquest enllaç.