IBB UAB

ICREA ACADÈMIA guardona enguany Salvador Ventura, investigador de l’IBB 

ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, és una fundació creada el 2001 que està finançada pel govern català. Va néixer per posar a l’abast noves fórmules de contractació que permetessin competir en condicions d’igualtat amb altres sistemes de recerca i sobretot, orientada cap a la contractació de personal científic i acadèmic d’excel·lència. 

L’any 2008, ICREA va llançar el programa ICREA Acadèmia per tal d’impulsar i distingir l’excel·lència de la recerca que duen a terme els professors de les universitats públiques de Catalunya. Aquest programa contribueix a intensificar la recerca que duen a els professors universitaris en plena carrera investigadora, mitjançant una subvenció per a la recerca durant un període de cinc anys. Fins avui, s’han concedit un total de 329 ajuts ICREA Acadèmia i actualment n’hi ha uns 120 de vigents que han permès retenir el talent a Catalunya.  

La 12a edició del ajuts ICREA Acadèmia, convocada el passat agost 2020, ha distingit vuit investigadors i investigadores de la UAB, sent la universitat amb més investigadors guardonats en aquesta edició. Un dels premiats, que renova distintiu, és Salvador Ventura, investigador cap de grup a l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina. Gràcies a aquest distintiu, S. Ventura rebrà 40.000 euros anuals durant 5 anys per tal de potenciar la recerca que du a terme en el camp del plegament de les proteïnes i les malalties conformacionals. Aquesta renovació de premi se suma al també cap de grup guardonat en edicions anteriors, Antoni Villaverde. Ens enorgulleix poder tenir aquest talent duent activitats de recerca a l’IBB.