IBB UAB

Presentació de la Cursa Solidària de la UAB al Parc Taulí

El dimarts, 3 de desembre, es presentarà la Cursa Solidària UAB 2019 en suport de La Marató de TV3 -que es fa en col.laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola i serà el diumenge, 15 de desembre- al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell. S’hi farà una taula rodona amb investigadors de la UAB i del centre hospitalari que fan recerca en malalties minoritàries, a les que es dedica enguany la cursa.

El dimarts, 3 de desembre, a les 12.30h, es farà un acte al Consorci Sanitari Parc Taulí de Sabadell per presentar la Cursa solidària de la UAB, en col.laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, en suport de La Marató de TV3.

L’acte s’iniciarà amb una visita a les unitats pediàtriques amb el grup d’animació “Caulababa”. Tot seguit, a les 13.30h, el doctor Joan Martí, director general del consorci hospitalari, donarà la benvinguda als assistents, i s’iniciarà una taula rodona sobre la investigació amb malalties minoritàries, presentada per la doctora Pepi Rivera, directora clínica del Parc Taulí, i el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, Carlos Sánchez.

La taula rodona, que moderarà Francesc Cayuela, president dels AmicsUAB, comptarà amb la investigadora Fàtima Bosch, directora del Centre de Biotecnologia Animal i de Teràpia Gènica (CBATG) de la UAB; Salvador Ventura, director de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina “Vicent Villar Palasí” de la UAB; i Guillem Pintos, investigador del Departamentd de Pediatria, Obstetrícia i de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB.

Finalment es realitzarà la performance “Les minories fan majories”.

Les malalties minoritàries són molt poc freqüents, afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants i acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. 

Tot el que es recapti a la Cursa solidària de la UAB es detinarà a La Marató de TV3, que enguany es dedica a la investigació en malalties minoritàrires.