IBB UAB

Investigadors de la UAB presenten les seves recerques al 20è Simposi de La Marató

L’esdeveniment reuneix 44 investigadors capdavanters en l’estudi de noves eines per al tractament i l’evolució de malalties neurodegeneratives que van rebre finançament de l’edició de 2013. Al llarg del matí s’hi faran diverses sessions de treball i taules rodones en què s’hi presentaran les recerques realitzades. Entre aquestes, hi ha dues liderades per investigadors de la UAB:

Salvador Ventura Zamora
, investigador de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) i del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular, exposarà la investigació que li ha permès identificar una molècula que atura i reverteix la neurodegeneració que provoca la malaltia de Parkinson. La molècula identificada interromp la formació de fibres amiloides d’alfa-sinucleïna, el procés que desencadena el Parkinson, i reverteix la neurodegeneració que se’n deriva, per la qual