IBB UAB

Investigadors de l’IBB-UAB desenvoluparan un projecte de recerca amb l’empresa Pharmacelera per buscar noves molècules que bloquegin la proteïna alfa-sinucleïna, l’acumulació de la qual és la principal responsable de causar la malaltia de Parkinson.

El grup de recerca de Plegament de proteïnes i malalties conformacionals de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB), que lidera Salvador Ventura, ha analitzat més de 14.000 molècules buscant alguna que actués sobre la proteïna alfa-sinucleïna. Això li va permetre fa uns mesos identificar una molècula anomenada SynuClean-D, que inhibeix l’agregació d’aquesta proteïna i trenca les fibres amiloides ja formades, evitant que s’iniciï el procés que desencadena la malaltia neurodegenerativa de Parkinson. Per trobar aquesta molècula, els investigadors van dur a terme la caracterització biofísica in vitro de la seva activitat inhibidora i una prova del seu comportament amb cultius de cèl·lules neuronals humanes, abans de testejar el seu comportament en models animals de la malaltia (el cuc Caenorhabdiis elegans).

Ara, a través de l’acord amb l’empresa Pharmacelera, el grup desenvoluparà un assaig in silico (simulació computacional) de molècules derivades de la SynuClean-D per tal d’obtenir candidates més optimitzades per convertir-se en fàrmacs contra el Parkinson. Hi utilitzarà el programari insígnia de l’empresa, PharmScreen®, per realitzar campanyes de selecció en enormes biblioteques virtuals per buscar aquestes noves molècules candidates.

“Les tecnologies de selecció in silico seran un complement clau de la nostra aproximació experimental”, apunta Salvador Ventura. “Pharmacelera disposa d’una tecnologia per al descobriment de fàrmacs que ens ajudarà a orientar els passos següents per millorar la qualitat de les noves candidates, ja que fa que la seva identificació sigui més eficient, estalviant temps i esforços”, afegeix.

“Pharmacelera, com especialista en software per al disseny de nous fàrmacs, té una àmplia experiència en projectes de descobriment de medicaments similars, i estem segurs que PharmScreen® tindrà un paper clau per proposar nous candidats per a la malaltia de Parkinson”, destaca Enric Gibert, director general de la companyia.