IBB UAB

El cònsol general de França visita l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina

El cònsol general de França a Barcelona, el Sr. Cyril Piquemal, va visitar el dijous 18 de juliol les instal·lacions de l’IBB UAB per conèixer la recerca que s’hi desenvolupa i, concretament, explorar possibles col·laboracions en els projectes de desenvolupament de nanofàrmacs.

Durant la visita, el cònsol de França a Barcelona va ser rebut per Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB; Maite Paramio, adjunta del Vicerectorat; Ivan Martínez, vicegerent de Recerca; Salvador Ventura, director de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina, i Antonio Villaverde, cap de de la Unitat de Nanotecnologia de l’IBB.

A continuació, el cònsol va visitar les instal·lacions i laboratoris de l’Institut i es va reunir amb els investigadors Esther Vázquez i Antonio Villaverde, de l’IBB, i Ugutz Unzueta i Ramón Mangues, de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau,per conèixer la seva recerca en el desenvolupament de nanopartícules per al tractament de les metàstasis mitjançant l’eliminació selectiva de les cèl·lules mare tumorals.

A més a més, els investigadors van explicar al cònsol el cas de l’spin-off Nanoligent, per mostrar un projecte nascut de la recerca duta a terme a l’Institut i que té l’objectiu de desenvolupar el primer fàrmac selectiu per tractar les metàstasis.

L’objectiu de la reunió era explorar possibles col·laboracions entre la Universitat i el Consolat, entitat que persegueix connectar a grups de recerca i fons de capital risc amb l’ecosistema de biotecnologia català.