IBB UAB

Jornades Portes Obertes 2017

JORNADES DE PORTES OBERTES IBB 2017

 

Les Jornades de Portes Obertes IBB 2017 s’han dissenyat amb diversos objectius generals:

1.- Divulgar a la societat la feina que fan els investigadors a l’IBB.

2.- Donar-nos a conèixer entre els estudiants de grau catalans per tal que, segons els seus interessos formatius, estiguin assabentats que poden fer els seus treballs experimentals a l’IBB.

3.-  Donar-nos a conèixer en el nostre entorn per tal que altres investigadors coneguin la recerca que fan els investigadors de l’IBB i es puguin establir col·laboracions i sinergies entre diferents àmbits (entre diferents disciplines o entre diferents departaments o instituts).

 

Les Jornades s’estructuren en dos dies consecutius per cobrir franges horàries diverses. L’obertura de les Jornades la realitzarà el Director de l’IBB Salvador Ventura el dia 9 de Maig a les 13 h a la sala de Graus amb una breu explicació de la història de l’Institut, de l’estructura de l’IBB i del tipus de recerca que s’hi fa. Seguidament l’IBB ha convidat a un investigador de Barcelona, el Dr. Joan Seoane (Professor ICREA i Director de Recerca Translacional del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia)..

La presentació de les Jornades i la conferència plenària tindrà lloc a la Sala de Graus de Biociències. La conferencia serà en anglès sense traducció simultània.

 

 

El CV general i els interessos en recerca del Joan Seoane són els que es detallen breument a continuació.

Short biography

Director of the Translational Research program at the Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO) within the Vall d’Hebron Hospital since 2011. In 1998, he obtained his PhD from the University of Barcelona. Previously, in 1993, he obtained his BSc degree in Chemistry. Joan joined the Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) in New York as a post-doctoral fellow in 1998 (first as a Research Fellow and then Research Associate since 2001). He was appointed ICREA Research Professor in 2004 and joined VHIO. In 2008, he was the recipient of a European Research Council (ERC) grant. He obtained two ERC Proof of Concept grants (2011, 2013). In 2008, he became Board member of the European Association of Cancer Research (EACR) and Associate Professor of the Autonomous University of Barcelona. In 2012, founded Mosaic Biomedicals as a spin-off company from his lab and, in 2013, he was the recipient of the Dr. Josef Steiner Award. In 2016, he became Secretary General of the EACR.

Research interests

Our main objective is to understand the molecular mechanisms involved in the initiation and progression of cancer. Specifically, our research is focused on the study of brain tumours, including glioma and brain metastasis. Both glioblastoma (the most aggressive form of glioma) and brain metastasis are dismal diseases with limited therapeutic options. The understanding of the molecular mechanisms that govern these types of cancer is required in order to design rational, specific and successful therapeutic approaches.

 

Després de la conferència començaran pròpiament les Portes Obertes de l’IBB, amb visites guiades a les instal·lacions (15:00, 16:00 i 17:00 aprox.) el 9 de maig i el 10 de maig (10:00, 11:00 i a les 12:00 aprox.). Quan acabin les visites guiades els assistents podran anar a una sessió de pòsters ubicada al pati central de l’IBB, en la que els investigadors de l’Institut atendran qualsevol pregunta dels assistents en relació amb la seva recerca o amb el funcionament organitzatiu de l’IBB.

La visita guiada a les instal·lacions s’ha estructurat seguint l’eix argumental: recerca in vitro, recerca in vivo i recerca in silico. Així, visitarem un laboratori on bàsicament es fa recerca in vitro (en un tub d’assaig o en cèl·lules), un laboratori on es fa recerca in vivo (amb animals d’experimentació) i un laboratori on s’utilitzen computadors per modelar problemes biològics.

És important destacar que en les jornades s’hi han involucrat tant els directors de recerca dels diferents grups com el personal investigador sénior i júnior i el personal administratiu i tècnic de l’IBB. Així doncs, tot el personal de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina està preparat per rebre als estudiants, investigadors d’altres centres, amics i curiosos els dies 9 i 10 de Maig del 2017.

Per obtenir informació adicional i apuntar-se als grups de visita (tot i que no és necessari apuntar-se abans) podeu contactar amb: ibb@uab.cat