Intranet
Imatge home facultat
Notícies
Jornada de portes obertes -IBB PDF Imprimir Correu
dilluns, 09 març de 2015

L'IBB organitza una jornada de portes obertes


Les Jornades pretenen divulgar a la societat la tasca dels investigadors de l’IBB, donar a conèixer als estudiants de grau catalans les possibilitats de formació que hi poden trobar -màsters, treballs de fi de grau i doctorat- i fomentar sinèrgies i col·laboracions de futur entre investigadors, tant de l’àmbit de la biomedicina i de la biotecnologia com d’altres disciplines.

La inauguració de les Jornades tindrà lloc l’11 de març, a les 12 h a la sala de Graus de la Facultat de Biociències, i anirà a càrrec del director de l’IBB, Xavier Daura. A continuació tindrà lloc una conferència en anglès impartida per James Sharpe, professor de recerca ICREA al Centre de Regulació Genòmica, qui dissertarà sobre com  modelar in silico -computacionalment- la formació dels teixits i els òrgans, que són processos extraordinàriament complexes en els que intervenen multitud de gens. En concret, el Sharpe parlarà de com es pot modelar per ordinador la formació de les extremitats dels vertebrats. 

Les Jornades s’estructuren en dos dies consecutius i cobreixen diversos torns de visites guiades: l’11 març a les 15h, 16h i 17h i el 12 març a les 10h i a les 12h. El recorregut cobrirà els laboratoris i equipaments relacionats amb la recerca in vitro, la recerca in vivo i la recerca in silico

També hi haurà una sessió de pòsters oberta (11 març de 15-18h; 12 març 10-13h) ubicada al pati central de l’IBB, en què el personal investigador atendrà els assistents que ho requereixin per explicar les seves recerques o el funcionament organitzatiu del centre.

Es pot venir sense prèvia inscripció.

Per a més informació:   Aquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure'l

 

posterjornadasibb.jpg

 
Facebook de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina PDF Imprimir Correu
divendres, 30 gener de 2015
Us convidem a que visiteu la nostra pàgina de facebook on trobareu informacions relacionades amb l'institut i notícies interessants.


descarga.png


https://www.facebook.com/pages/Institut-de-Biotecnologia-i-d
e-Biomedicina/925369820828703 
La Marató de TV3 financia un projecte liderat des de l'IBB PDF Imprimir Correu
dilluns, 03 novembre de 2014
A l'edició sobre malalties neurodegeneratives de La Marató de TV3 ha finançat un projecte liderat pel Dr. Salvador Ventura cap del Grup de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina.

lamarato.jpgLlegir-ho tot...
 
Membres del IBB investiguen el diagnòstic precoç del Parkinson PDF Imprimir Correu
dimecres, 09 juliol de 2014

Els investigadors del Grup de Recerca de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina formen part del projecte europeu Neuromed, per desenvolupar molècules i detectar biomarcadors d’aquesta patologia abans que els signes de neurodegeneració siguin evidents.

NeuromedG_1.jpg


 

Llegir-ho tot...
 
Premi pel Celifast - projecte amb participació de l’IBB PDF Imprimir Correu
dilluns, 02 desembre de 2013
photo.jpg

 L'equip, format pels investigadors María Isabel Pividori, Ona Illa i Jean-Didier Maréchal del Departament de Química,  i Jofre Ferrer de l’IBB han obtingut el segon lloc dins del Programa de Generació d'Idees del PRUAB.

El projecte Celifast, guardonat amb 1500€, descriu el desenvolupament d'un biosensor per al diagnòstic ràpid de la malaltia celíaca a partir d'una gota de sang. La tecnologia en la que es basa el dispositiu ja ha estat provada amb mostres clíniques i ha demostrat una sensibilitat del 100%. El seu gran avantatge és que ofereix resultats a temps real, presentant-se així com una alternativa ràpida i menys invasiva que les actuals proves d'intolerància al gluten. S'espera que la immediatesa del diagnòstic tingui un impacte particularment positiu pels més petits, ja que ajudaria a reduir el risc de possibles complicacions futures.


Mes informació: http://www.uab.es/servlet/Satellite/noticies-1243492979640.html
 
Tres Investigadors de l’IBB reben ajudes de la Marató TV3 PDF Imprimir Correu
dilluns, 18 novembre de 2013
marato1.jpg

El dimarts 13 de Novembre,  en una cerimònia al PRBB, la Marató de TV3 va donar més d'11 milions d’euros a 42 projectes de recerca en càncer, 19 dels quals són individuals i 23 de coordinats entre dos o tres centres de recerca. Es tracta de la major inversió en recerca i del major número de projectes finançats en una convocatòria en els 21 anys de la Marató TV3. Tres dels projectes que seran finançats  durant els propers tres anys (un individual i dos coordinats), són d’investigadors de l’IBB.


Llegir-ho tot...
 
Jornada de Nanomedicina: Obert Termini d'inscripcions i enviament de posters PDF Imprimir Correu
divendres, 26 juliol de 2013
nanobio2013.jpg

Els investigadors Nerea Roher i Antoni Villaverde de IBB,  juntament amb el Campus d'Excel·lència Internacional de la UAB (UAB-CEI) estan organitzant una jornada sobre Nanomedicina en la qual participaran ponents internacionals i locals de prestigi internacional. El menjar i les pauses-cafè s'han organitzat de manera que es potenciï la interacció i el diàleg entre tots els participants. La jornada tindrà lloc el dia 8 d'Octubre a l'Hotel del Campus, i l'accés a la mateixa serà gratuït, encara que requereix d'una preinscripció prèvia.
Durant la tarda hi haurà una sessió de posters. Ja està obert el termini per a l'enviament dels abstracts (data límit del 15 de Setembre.)

És una oportunitat única per escoltar a investigadors locals i internacionals i interactuar amb ells. Us animem al fet que us inscrigueu i presenteu els vostres treballs. L'autor del *poster guanyador tindrà una invitació per assistir a la reunió a porta tancada que s'organitza conjuntament amb B-Debat i que té per tema la Nanomedicina: els seus reptes actuals i perspectives de futur.

Més informació sobre les jornades, la sessió de posters i inscripcions en:

http://www.uab.es/cei/workshop-nanomedicine2013/

 

 
Elaboren un gran catàleg genètic dels grans simis PDF Imprimir Correu
dijous, 04 juliol de 2013

4primates.jpgFruit d’una recerca internacional amb participació d’investigadores de la UAB i de l’IBB. Publicat a Nature, és un dels més complets i detallats elaborats fins ara entre les poblacions salvatges d’aquest grup de primats.

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Resultats 1 - 8 de 11
  Esdeveniments recents:
Mapa del web Sobre el web Contactar

IBB - Campus Universitari - 08193 Bellaterra - Cerdanyola del Vallès - Barcelona
Tel. 93 581 1233 / 93 581 3582

2008 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats